FacebookTwitter

Mooie recensie in Vrij Nederland

By on sep 18, 2019 in Uncategorized | 0 comments

Share On GoogleShare On FacebookShare On Twitter

Mijn tweede roman ‘Schaduwzus’ heeft mij onder meer een mooie recensie opgeleverd in de thrillergids 2018 van Vrij Nederland. Recensente Annemiek Steures noemde mijn roman ‘in zijn opzet zeer geslaagd, je wilt weten hoe het afloopt.’ Jammer vond ze dat ‘het zelfmedelijden van de hoofdpersoon je af en toe wat in de weg zit’. Ze beloonde het boek om deze laatste reden met een wat zuinige twee sterren. Overigens net zoveel als gekende schrijvers als Loes den Hollander en Susan Vermeer die ook in deze gids werden beoordeeld. Bovendien is mijn boek geen thriller maar een psychologische roman. Dat kan haar laatste kritiek wellicht verklaren.

NBD BIBLION
Susan Gosselink van NBD Biblion (de landelijke bibliotheekcentrale) schreef een paar maanden eerder al zeer lovend over ‘Schaduwzus’. ‘Het verhaal bestaat uit twee delen en is vanuit de hoofdpersoon van Holger heel makkelijk te volgen. De auteur maakt gebruik van een fraaie en een vlotte schrijfstijl. De personages zijn zeer levendig en kleurrijk, daarnaast is het taalgebruik erg rijk. Een aanrader voor liefhebbers van psychologische romans en toegankelijk voor een breed publiek.’ Mede door deze recensie hebben veel bibliotheken in Nederland en België mijn boek afgenomen. Het boek is ook te vinden in de bibliotheken van talrijke middelbare scholen.

LIBRIS
Voor Libris schreef recensente Marieke Schepens in april 2018 de volgende recensie over ‘Schaduwzus’: ‘Deze roman is doordrenkt met het prachtige taalgebruik van Bert Kaag. Het boek ademt angst voor het onbekende en spijt over een verleden waar niets meer aan te veranderen valt. ‘Schaduwzus’ is een spannende, aangrijpende en ook onthutsende psychologische roman van Bert Kaag.’

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *